Vessan korjaus & WC-remontti

VessaremonttiToimiva wc eli vessa on jokaisen kodin elintärkeä osa. Olipa viemäri tukossa, vuotava säiliö tai jatkuvasti juokseva vesi, wc-ongelmat voivat aiheuttaa suurta päänsärkyä asunnonomistajille. Tässä artikkelissa kerromme mm. milloin vessaremontti tai vessan korjaus Turku on ajankohtaista ja milloin kannattaa kutsua ammattimies eli putkimies paikalle.

Kun vessa tarvitsee korjausta

On olemassa useita yleisiä merkkejä siitä, että wc:si saattaa tarvita korjausta. Nämä sisältävät:

 • Tukkeumat: Jos wc ei huuhtele kunnolla tai tyhjenee hitaasti, se voi olla merkki viemärissä olevasta tukkeutumisesta, joka on korjattava.
 • Vuodot: Vuodot voivat tapahtua wc:n eri osissa, mukaan lukien säiliö ja pohja. On tärkeää korjata vuodot mahdollisimman pian, jotta vältytään kalliilta vesivahingoilta.
 • Jatkuvasti juokseva vesi eli vuotava vessa: Jos wc on jatkuvasti käynnissä, se voi johtaa korkeisiin vesilaskuihin. Vuotavan wc:n syynä voi olla viallinen täyttöventtiili, läppä tai huuhteluventtiili.

Vessaremontit

Ammattimainen putkimies voi tarjota useita erilaisia ​​wc-korjauksia. Nämä sisältävät:

 • Vuotojen korjaaminen: Vuodot voivat vahingoittaa wc:täsi sekä muita kodin osia. Putkiasentaja voi tunnistaa vuodon lähteen ja tarjota korjausratkaisun.
 • Tukosten poisto: Jos wc on tukossa, putkimies voi käyttää erikoistyökaluja tukosten poistamiseen ja asianmukaisen viemäröinnin palauttamiseen.
 • Osien korjaaminen tai vaihtaminen: Useat vessan osat voivat vaurioitua tai kulua ajan myötä, mukaan lukien täyttöventtiili, läppä ja huuhteluventtiili. Putkimies voi korjata tai vaihtaa nämä osat varmistaakseen, että wc toimii oikein.

Anna ammattilaisen hoitaa vessaremontti

WC-korjaus kannattaa jättää putkimiehelle. WC-istuimen korjaus itse onnistuu toki helposti, mutta putkiin koskeminen voi johtaa lisävaurioihin ja kalliisiin vahinkoihin. Tässä on muutamia vinkkejä hyvämaineisen putkimiehen löytämiseen alueeltasi:

 • Pyydä suosituksia: Pyydä ystäviltä, ​​perheeltä tai naapurilta suosituksia luotettavasta putkimiehestä.
 • Tarkista online-arvostelut: Lue arvostelut netistä.
 • Hanki useita tarjouksia: Pyydä tarjoukset useilta putkimiehiltä varmistaaksesi, että saat kohtuullisen hinnan korjauspalveluista.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Voit välttää kalliit vessaremontit tulevaisuudessa noudattamalla joitain ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Nämä sisältävät:

 • Vältä ei-biohajoavien esineiden huuhtelua: Pyyhkeet, naisten hygieniatuotteet ja paperipyyhkeet voivat aiheuttaa tukkeumia ja vahingoittaa wc:tä.
 • Tarkista vuodot: Tarkista säännöllisesti wc:n vuotojen varalta etsimällä vettä wc:n pohjan ympäriltä tai kuuntelemalla juoksevaa vettä.
 • Vaihda kuluneet osat: Jos huomaat wc-istuimen osissa kulumisen merkkejä, kuten halkeamia säiliössä tai läppä, joka ei tiivisty kunnolla, saattaa olla aika vaihtaa ne, ennen kuin ne aiheuttavat suurempia ongelmia.

Yhteenveto

Toimiva wc on jokaisen kodin olennainen osa. Jos sinulla on ongelmia wc:n kanssa alueella Turku, Kaarina, Naantali, Raisio tai muu Varsinais-Suomi, on tärkeää ratkaista ne nopeasti, jotta vältytään kalliilta korjauksilta ja vesivahingoilta. Noudattamalla tässä artikkelissa annettuja vinkkejä voit löytää hyvämaineisen putkimiehen, joka tekee tarvittavat vessan korjaukset ja ryhtyy ehkäiseviin toimenpiteisiin välttääksesi ongelmia tulevaisuudessa.