Viemärin sukitus

Jos etsit kustannustehokasta ja ympäristöystävällistä tapaa korjata vanhat tai vaurioituneet putket kotonasi, viemärin sukitus on mahdollinen ratkaisu. CIPP (cured-in-place pipe) -sukitus on prosessi, jossa vanhaan putkeen ”luodaan” uusi putki ilman, että vanhaa putkea tarvitsee poistaa.

Mitä tarkoittaa viemärin sukitus?

Viemärin sukitus tarkoittaa käytännössä vanhan putken puhdistamista ja epoksoidun ”sukan” puhaltamista vanhan putken sisään. Sukka kovetetaan sitten paikoilleen käyttämällä lämpöä tai ultraviolettivaloa, jolloin muodostuu kova, kestävä pinta, joka muodostaa uuden putken vanhan putken sisään. Tämä prosessi on nopeampi ja vähemmän häiritsevä kuin perinteiset putkenkorjausmenetelmät, jotka usein vaativat vaurioituneen tai vanhan putken kaivamista ja vaihtamista.

Viemärin sukitus voidaan tehdä käytännössä kaikkiin putkimateriaaleihin (betoni, muovi, valurauta). Sukitetut putket kestävät jälleen useita vuosikymmeniä – jopa 50 vuotta. Sukittaminen on nopea ja edullinen tapa tehdä putkiremontti.

Viemärin sukitukset hyödyt

CIPP-vuorauksen eli sukituksen käyttämisestä putken korjaukseen tai uusimiseen on useita etuja. Ensinnäkin se on kustannustehokas ratkaisu perinteisiin putkiremontteihin verrattuna. Kun vanha putki sukitetaan, ei sitä tarvitse kaivaa maasta ylös. Kaivaminen on kallista ja aikaa vievää. Sen sijaan uusi putki luodaan vanhan putken sisään, mikä vähentää kustannuksia.

Lisäksi viemärin sukitus häiritsee kaivuutöitä vähemmän ympäröivää aluetta. Perinteiset putkenkorjausmenetelmät vaativat usein kaivamista, mikä voi vahingoittaa ympäröivää maisemaa, ajotietä ja jalkakäytäviä. CIPP-vuorauksella eli sukituksella ei tarvita kaivamista, mikä tarkoittaa, että ympäröivä alue pysyy ennallaan.

Lisäksi sukitus on ympäristöystävällinen valinta, koska se vähentää putkien korjauksen yhteydessä syntyvän jätteen määrää. Perinteiset putkenkorjausmenetelmät vaativat tavallisesti vanhan putken poistamista ja hävittämistä, mikä voi tuottaa huomattavan määrän jätettä. Viemärisukituksessa vanha putki pysyy paikallaan ja sen sisään syntyy uusi putki, mikä vähentää syntyvän jätteen määrää.

Milloin viemärisukitus on vaihtoehto?

CIPP-vuoraus on erinomainen valinta putkien korjaukseen useissa tilanteissa. Jos sinulla on vaurioituneet putket, joihin on vaikea päästä käsiksi, kuten putket sijaitsevat rakennuksen alla tai vaikeapääsyisessä paikassa, sukitus voi olla paras vaihtoehto. Viemärisukituksella voidaan korjata erilaisia ​​putkimateriaaleja, mukaan lukien valurauta-, savi-, PVC- ja betoniputket. Se soveltuu myös erikokoisille putkille.

Mistä tietää kenet tilata paikalle?

Jos viemärin sukitus on ajankohtaista alueella Turku, Raisio, Naantali, Kaarina tai muu Varsinais-Suomi, sinun on ensin löydettävä hyvämaineinen urakoitsija, joka on erikoistunut tämäntyyppiseen putkien korjaukseen. Etsi urakoitsija, jolla on kokemusta putkien sukituksesta ja joka voi tarjota referenssejä aiemmilta asiakkailta. On myös tärkeää kysyä hintaa ja erittelyä kustannuksista ja siitä, kuinka kauan prosessi kestää. Hyvä urakoitsija pystyy antamaan sinulle yksityiskohtaisen arvion projektin kustannuksista ja aikataulusta jo etukäteen.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että viemärin sukitus on erinomainen ratkaisu putkien korjaukseen. Se on kustannustehokas, ympäristöystävällinen ja vähemmän häiritsevä tapa kuin perinteiset isot putkiremontit.