Viemärin avaus

Hyvin toimivat viemärit ovat välttämättömiä terveelle ja toimivalle kodille. Kun viemäri tukkeutuu, se voi aiheuttaa veden palautumista taaksepäin järjestelmässä ja mahdollisesti vahingoittaa putkia tai aiheuttaa muita putkisto-ongelmia. Vaikka viemärien tukkeutumiseen on monia tee-se-itse-menetelmiä, joskus on tarpeen kutsua ammattilainen paikalle. Lue mistä viemärin avaus Turku, Kaarina, Raisio, Naantali ja muu Varsinais-Suomi kannattaa tilata.

Tukkeutuneiden viemäreiden syyt

On monia asioita, jotka voivat aiheuttaa viemärin tukkeutumisen. Hiukset, rasva, saippuavaahto ja vieraat esineet ovat yleisiä syyllisiä. Esimerkiksi keittiön tiskialtaat tukkeutuvat usein ruokajätteistä, kun taas suihkukaivot voivat tukkeutua hiuksista.

Tee-se-itse menetelmät vs. ammattimainen viemäritukoksen poistaminen

Vaikka viemärien tukkeutumiseen on monia tee-se-itse-menetelmiä, niillä on rajoituksensa. Kodin putkimiehen tai karhupumpun käyttö voi toimia joissakin tilanteissa, mutta kotikonstit eivät ehkä ole tehokkaita vakavimpien tukkeumien tai syvällä putkien sisällä olevien tukosten poistoon. Lisäksi tee-se-itse-menetelmät voivat pahimmillaan vahingoittaa putkia, jos niitä ei käytetä oikein. Viemärin avaus kannattaa jättää ammattilaiselle, jos kaupasta saatavat kemikaalit eivät auta.

Ammattilaisilla on omat keinonsa viemärien avaukseen. Viemärikuvaus auttaa löytämään ja paikallistamaan tukoksen. Tämän jälkeen voidaan putki avata kemikaaleilla tai esim. korkeapaineella tai imuautolla.

Pidä putket puhtaana

Ennaltaehkäisevä huolto on avainasemassa viemärin tukkeutumisen välttämiseksi. Valuta putkista vettä (eli siis elä normaalia elämää ja käytä viemäreitä), vältä rasvan kaatamista viemäriin ja esimerkiksi viemärien säännöllinen puhdistaminen ruokasoodalla ja etikalla ovat kaikki tehokkaita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Yhteenveto

Jos viemäri on tukkeutunut, on tärkeää toimia nopeasti, jotta vältytään vakavammilta putkisto-ongelmilta. Vaikka tee-se-itse-menetelmät voivat toimia pienissä tukkeutumisissa, on usein tarpeen kutsua ammattilainen paikalle vakavampien tukosten poistoon. Jos viemäritukos yllättää alueella Turku, Kaarina, Raisio, Naantali tai muu Varsinais-Suomi, kutsu putkimies paikalle ja anna viemärin avaus ammattilaisen hoidettavaksi.

1 ajatus aiheesta “Viemärin avaus”

  1. Artikkelissa mainittu etikka ja ruokasooda -seos on todella tehokas tapa avata tukkeutuneita viemäreitä. Olen käyttänyt tätä menetelmää itse ja olen huomannut sen olevan ympäristöystävällinen ja edullinen vaihtoehto verrattuna kemikaalipohjaisiin viemäriavaajiin. Lisäksi haluaisin lisätä, että säännöllinen viemärin puhdistus ennaltaehkäisee tukkeumia ja pitää putkistot hyvässä kunnossa. Kannattaa myös harkita ammattilaisen apua, jos tukos ei avaudu omilla konsteilla.

Kommentointi on suljettu.